Factuurverwerking met ComLogic Handel & Logistiek

Nieuwe koppeling met ComLogic Handel & Logistiek

Geplaatst: 15 december 2017

Vanaf versie 6.14 van onze ImageCapture software kunnen ook gebruikers van Handel & Logistiek, de ERP applicatie van ComLogic, gebruik maken van ImageCapture software voor de geautomatiseerde verwerking van hun facturen.

ComLogic Automatisering is sinds 1995 actief in de groothandelsbranche en het MKB. De ERP applicatie Handel & Logistiek sluit naadloos op deze branche aan en omdat geen twee groothandels hetzelfde zijn, is de software flexibel inzetbaar. Zo wordt Handel & Logistiek onder meer gebruikt bij groothandels in ijzerwaren en elektrotechniek maar ook bij groothandels voor verf, snoep en diervoeding.

Vanuit de branche kreeg ComLogic steeds vaker vraag naar een scanoplossing voor het geautomatiseerd verwerken van inkoopfacturen. Groothandels hebben in de praktijk naast de reguliere kostenfacturen, vaak te maken met inkoopfacturen waar een bestelling aan vooraf is gegaan. De factuur moet niet alleen ingeboekt, maar ook gecontroleerd worden op aantallen en prijzen aan de hand van de eerder geplaatste bestelling. Niet alleen kost het handmatig invoeren en controleren van deze facturen veel tijd, het proces is ook foutgevoelig. Automatisering van het verwerken en matchen van de facturen biedt dan de oplossing!

In samenwerking met ComLogic is er een geïntegreerde koppeling gerealiseerd tussen ImageCapture en Handel & Logisitiek. Hierdoor worden facturen automatisch uitgelezen op relevante factuurdata zoals factuurnummer, -bedragen en -datum. Niet alleen de crediteur wordt automatisch herkend en gekoppeld aan de factuur, ook de inkoopnummers worden automatisch uitgelezen waarna ImageCapture de factuurregels vergelijkt met de eerder geplaatste bestelling in Handel & Logistiek. Verschillen in aantallen en prijzen worden hierdoor direct zichtbaar. Nadat de boeking is gecontroleerd wordt deze aangemaakt in Handel & Logistiek en het digitale document is vanuit Handel & Logistiek direct opvraagbaar. Alle gegevens worden dus op één plek beheert, namelijk in Handel & Logistiek.

Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden van geautomatiseerde factuurverwerking in Handel & Logistiek? Op onze productpagina vindt u meer informatie over de koppeling. U kunt uiteraard ook vrijblijvend contact met ons opnemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden van ImageCapture software voor uw eigen Handel & Logistiek administratie.