Scan Sys goes Lissabon

Geplaatst: 26 september 2016

 

Het was dit keer niet een interessante business opportunity, maar het 25 jarig bestaan van Scan Sys dat de medewerkers van Scan Sys deed afreizen naar het wonderschone Lissabon. Zij werden vanwege het jubileum namelijk getrakteerd op een lang weekend in de Portugese hoofdstad. Lissabon staat bekend om haar rijke historie en heuvelachtige landschap, en is prachtig gesitueerd aan de rivier de Taag die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Tijdens het weekend zijn de toeristische hoogtepunten van Lissabon uitgebreid aan bod gekomen;

Bij aankomst was het al direct aanpoten voor het reisgezelschap want er werd te voet een bezoek afgelegd aan één van de hoogst gelegen kastelen in Lissabon met een indrukwekkend uitzicht over de stad. Bij een bezoek aan Lissabon mag ook een tour met ouderwetse tram niet ontbreken, waarbij het gezelschap door de meest smalle straatjes in het oude centrum van Lissabon werd gevoerd. De afsluiting van dag één was een diner aan het Praca do Commércio, een van de bekendste pleinen van Lisasbon met prachtig uitzicht over de rivier de Taag.

collage-tram

De volgende dag stond in het teken van een aantal sportieve activiteiten; In de ochtend werd een tocht per elektrische fiets afgelegd langs de kustlijn van Lissabon, gevolgd door een bezoek aan het romantische en mysterieuze paleis Palacio e Quinta da Regaleira, gelegen in het nabijgelegen Sintra. Na te hebben genoten van een traditionele Portugese lunch, volgde het stoere middagprogramma: Een off road jeep tour naar het hoger gelegen gebergte van Sintra. 

collage-dag-2

 

 

Op zaterdag was het tijd om de stad vanaf het water te bezichtigen. De tocht over water werd afgelegd in een speedboat die in hoog tempo over de rivier de Taag en de Atlantische Oceaan voer. Onderweg werd gestopt om de vele bezienswaardigheden langs de kustlijn van Lissabon te bewonderen. ‘S avonds werd een bezoek gebracht aan een authentiek Fado restaurant waar de bezoekers kennis konden maken met de Portugese volksmuziek. De reis werd besloten met een bezoek aan het tegelmuseum waar de wereldberoemde handgemaakte Portugese mozaïektegel tentoon gesteld wordt.

collage-speedboat

Met een tevreden blik kijken wij terug op een fantastisch weekend en al reikhalzend uit naar het volgende jubileum!

logo handtekening