ImageCapture voor de geautomatiseerde verwerking van verkoopfacturen

Geplaatst: 10 februari 2016

homeheader-11

Dat onze software kan worden gebruikt voor de verwerking van inkomende facturen is inmiddels wel bekend. Ook zal u niet ontgaan zijn wat de voordelen van deze oplossing kunnen zijn op het gebied van kostenbesparing en efficiency. Dat onze software ook voor diverse andere toepassingen kan worden gebruikt is echter nog lang niet bij iedereen bekend. In dit artikel bespreken we een standaardfunctionaliteit van de ImageCapture software die onder andere in de accountancy sector veelvuldig kan worden toegepast, namelijk de geautomatiseerde verwerking van verkoopfacturen.

Waarom verkoopfacturen digitaal verwerken?

Stel, u bent een accountant en uw klant factureert vanuit zijn eigen boekhoudpakket. Dan wilt u dat deze boekingen terecht komen in de financiële applicatie waarmee u uw klantadministraties verwerkt. De facturen zullen dus ingevoerd moeten worden. ImageCapture automatiseert dit proces voor u. U scant de facturen in, of importeert deze, indien het digitale facturen betreft. De facturen worden dan automatisch uitgelezen op alle, voor de boeking relevante zaken zoals debiteurgegevens, factuurnummer, factuurdatum en factuurbedragen. Aansluitend wordt een boeking met het digitale document als bijlage aangemaakt in uw financiële applicatie.

Een ander voorbeeld: U maakt gebruik van een branche gerelateerd systeem, van waaruit u uw facturen maakt. Echter, uw overige financiële zaken zoals betalingen, inkoopfacturen en inkooporders worden in een ander boekhoudsysteem geregistreerd. Dan wilt u, om een compleet overzicht te hebben van uw inkomsten en uitgaven, alle informatie overzichtelijk in één systeem onderbrengen zonder hier veel moeite voor te doen. U zit immers niet te wachten op het bijhouden van een dubbele administratie!

Voordelen op een rij

  • Geautomatiseerde verwerking in plaats van handmatige invoer van facturen
  • Digitaal dossier
  • Document is opvraagbaar vanuit één financieel systeem
  • Volledig overzicht van alle inkomsten en uitgaven bij gebruik van meerdere financiële systemen

Meer informatie over het verwerken van facturen met ImageCapture vindt u op onze pagina Factuurverwerking