Fiattering in ImageCapture

Geplaatst: 10 juni 2015

Vanaf versie 5.8 is het voor gebruikers van Exact Globe, Visma AccountView en DBS Financieel, Unit4 Multivers en InfoGroen GroenVision mogelijk om facturen via de web client van ImageCapture digitaal te fiatteren. Het goedkeuringsproces biedt u de mogelijkheid om niet alleen de geautomatiseerde verwerking van uw facturen (scannen, herkennen en boeken) maar ook de beoordeling hiervan onderdeel te maken van een geautomatiseerde proces.

Het proces

Onze software ImageCapture leest uw gescande of geïmporteerde facturen (via e-mail, e-invoicing of portal) uit en koppelt deze aan de juiste crediteur in uw administratie. Factuurgegevens zoals factuurbedrag, BTW en datum worden automatisch uitgelezen en op basis van de beschikbare gegevens in uw administratie maakt ImageCapture een automatisch boekingsvoorstel aan dat u verder kunt controleren of aanpassen. Als u gebruik maakt van de fiatteringsmogelijkheden van ImageCapture geeft u in deze stap ook aan door wie de factuur goedgekeurd moet worden.

De boeking wordt vervolgens geblokkeerd aangemaakt in uw administratie zodat u wel inzage heeft in uw actuele kosten, zonder dat de factuur op de betaallijst naar voren komt voordat deze is goedgekeurd. ImageCapture stuurt een automatisch bericht naar de fiatteur(s) met de melding dat er facturen klaar staan ter goedkeuring. De aangewezen fiatteur opent zijn ImageCapture web omgeving waar hij de facturen kan inzien, goedkeuren, afkeuren, doorsturen naar een collega en eventueel kan voorzien van een opmerking. Nadat de factuur door alle fiatteurs is goedgekeurd wordt de boeking in uw administratie gedeblokkeerd en komt deze op de betaallijst. Het digitale document wordt automatisch verrijkt met een bijlage pagina waarop de volledige audit trail inclusief eventuele opmerkingen van de factuur fiattering te zien is.

Meer weten?

Meer informatie over de fiatteringsmogelijkheden van ImageCapture? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vul ons contactformulier in.