Vrachtbriefverwerking

CMR’s en overige vrachtdocumenten.

Bij veel transportondernemingen komen dagelijks honderden orders binnen met diverse vrachtdocumenten zoals CMR’s, emballagebonnen en transportopdrachten. Handelingen zoals het bijwerken van de emballage administratie, het kopiëren en sorteren van vrachtbrieven en het verzenden van de documenten bij de verkoopfactuur kosten uw administratie erg veel kostbare tijd. Daarnaast moeten de papieren documenten in mappen worden opgeborgen waardoor het archief steeds verder groeit. Ook loopt het facturatieproces vertraging op wanneer documenten handmatig moeten worden uitgezocht.

Geautomatiseerd proces met imagecapture.

Geautomatiseerde splitsing en verwerking van aftekenlijsten

Aftekenlijsten of runsheets zijn verzameldocumenten voor transportopdrachten. Ze worden veel gebruikt in de fijnmazige distributie waar met één wagen meerdere zendingen worden bezorgd. Uiteindelijk wilt u uw opdrachtgevers natuurlijk wel de leveringsbewijzen laten zien, maar niet wie uw andere opdrachtgevers zijn.

ImageCapture for Runsheets maakt dit niet alleen mogelijk, maar vooral heel gemakkelijk. Met behulp van partoonherkenning deelt de software de aftekenlijsten na het scannen automatisch op in afzonderlijke zendingsregels. Zowel documenten met vaste als variabele regelhoogtes kunnen op deze wijze gesplitst worden. Ook kan ImageCapture automatisch detecteren of er een handtekening is geplaatst. De zendingsregels kunnen na verwerking online beschikbaar worden gesteld aan uw opdrachtgevers.

Op onze pagina TMS koppelingen vindt u een overzicht van al onze beschikbare TMS koppelingen. Staat uw applicatie hier niet tussen? Scan Sys ontwikkelt continu nieuwe koppelingen met TMS systemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

De voordelen van geautomatiseerde vrachtbriefverwerking op een rij

  • Minder papiergebruik. In plaats van één vrachtbrief per zending kunnen verschillende zendingsregels op één pagina worden afgedrukt.
  • Snellere verwerking.  Een enkele runsheet wordt veel sneller gescand dan tientallen vrachtbrieven.
  • Alle gescande documenten worden automatisch digitaal gearchiveerd en zijn toegankelijk vanuit uw TMS en Tracking & Tracing.
  • Ondersteuning van variabele regelhoogte van de zendingsregels. Daardoor kunt u uw zendingsregels uitbreiden met een lijst van te ontvangen goederen. De ontvanger tekent dan niet alleen voor de ontvangst van een zending, maar voor de gespecificeerde goederen.
  • Herkenning van een geplaatste handtekening. Zonder handtekening is er geen leveringsbewijs voor de opdrachtgever en zal de zending bijvoorbeeld opnieuw aangeboden moeten worden. Deze informatie kan automatisch verwerkt worden in uw TMS.
  • De software kan volledig worden geïntegreerd in uw TMS. Leveringsbewijzen kunnen digitaal worden gestuurd of beschikbaar worden gemaakt in uw Tracking & Tracing systeem.

 

User stories
Onze klanten aan het woord
Top

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten