Vrachtbriefverwerking

Digitaliseer de verwerking van je vrachtbrieven en CMR's

Bij veel transportondernemingen komen dagelijks honderden orders binnen met diverse vrachtdocumenten zoals CMR’s, emballagebonnen en transportopdrachten. Handelingen zoals het bijwerken van de emballage administratie, het kopiëren en sorteren van vrachtbrieven en het verzenden van de documenten bij de verkoopfactuur kosten de administratie erg veel tijd. Daarnaast moeten de papieren documenten in mappen worden opgeborgen waardoor het archief steeds verder groeit. Ook loopt het facturatieproces vertraging op wanneer documenten handmatig moeten worden uitgezocht.

Geautomatiseerd proces met imagecapture.

Geautomatiseerde splitsing en verwerking van aftekenlijsten

Aftekenlijsten of runsheets worden veel gebruikt in de fijnmazige distributie waar met één wagen meerdere zendingen worden bezorgd. Uiteindelijk wil je de opdrachtgevers natuurlijk wel de leveringsbewijzen laten zien, maar niet de gegevens van de andere opdrachtgevers.

ImageCapture for Runsheets maakt dit niet alleen mogelijk, maar vooral heel gemakkelijk. Met behulp van patroonherkenning deelt de software de aftekenlijsten na het scannen automatisch op in afzonderlijke zendingsregels. Zowel documenten met vaste als variabele regelhoogtes kunnen op deze wijze gesplitst worden. Ook kan ImageCapture automatisch detecteren of er een handtekening is geplaatst. De zendingsregels kunnen na verwerking online beschikbaar worden gesteld aan de opdrachtgevers.

 

De voordelen van geautomatiseerde vrachtbriefverwerking op een rij

  • Minder papiergebruik, verschillende zendingsregels kunnen op één pagina worden afgedrukt.
  • Snellere verwerking door scannen van enkele runsheet in plaats van meerdere, losse vrachtbrieven
  • De documenten worden digitaal gearchiveerd en zijn toegankelijk vanuit het TMS en via Tracking & Tracing.
  • Variabele regelhoogte van zendingsregels inclusief lijst met goederen, ontvanger tekent voor zending en gespecificeerde goederen.
  • Handtekeningherkenning voor aftekenlijsten
  • Volledige integratie met jouw TMS
  • Leveringsbewijzen digitaal versturen of beschikbaar maken via Track and Trace

 

User stories
Onze klanten aan het woord
Top
Schrijf je in voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

De automatiseringswereld staat niet stil. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van onze laatste ontwikkelingen.