Geautomatiseerde factuurverwerking met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations

ImageCapture for Invoices is gebruiksvriendelijke software voor de geautomatiseerde factuurverwerking met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. De software automatiseert het volledige proces van verwerken, matchen, fiatteren en archiveren van uw inkoopfacturen in Finance & Operations. ImageCapture integreert volledig met de software van Microsoft en maakt bij het verwerken van uw facturen gebruik van alle stamgegevens en boekingslogica uit uw administratie, zonder dat periodieke synchronisatie hiervoor nodig is. U beheert uw gegevens dus uitsluitend in Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations.

 

De voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations

  • Geen handmatige fouten meer tijdens het boeken en een veel snellere verwerking
  • Geen papieren archief meer, documenten zijn altijd digitaal beschikbaar en raken niet meer zoek
  • Volledige integratie met Dynamics AX/Finance & Operations op basis van BYOD
  • Vergaande herkenning en matching op kop- en regelniveau
    met 
    automatisch boekingsvoorstel voor kostenfacturen en matching voorstel bij inkoopfacturen
  • Scannen van papieren facturen, automatisch importeren en inlezen van PDF, UBL en XML facturen
  • Geen limiet op aantal administraties of documenten

 

 

Het proces in ImageCapture

Inlezen

 

 

 

 

FACTUURVERWERKING MET Dynamics AX/ Finance & Operations-> SCANNEN OF IMPORTEREN

Facturen die per post binnenkomen worden gescand, facturen die per e-mail, e-invoicing of portal binnenkomen worden geïmporteerd en staan klaar om te worden verwerkt in ImageCapture. In deze fase kunt u vrije velden zoals administratiecodes en boekingsdatum toekennen. Deze velden halen hun informatie uit uw Dynamics AX/ Finance & Operations administratie waardoor periodieke synchronisatie van stamtabellen niet nodig is.

 

Controleren

verkooporderverwerking icoon

 

 

 

 

FACTUURVERWERKING MET Dynamics AX/ Finance & Operations -> CONTROLEREN EN CODEREN

Door gebruik te maken van alle beschikbare stamgegevens en boekingslogica uit Dynamics AX/ Finance & Operations, biedt ImageCapture een automatisch boekingsvoorstel aan, ter controle en verdere codering van de factuur. Hierbij worden administratieve velden zoals grootboekrekeningen, kostenplaatsen, BTW codes en dimensies ondersteund.

Voor facturen die regelmatig naar meerdere boekingsregels worden uitgesplitst, biedt ImageCapture for Invoices het grote voordeel van regelherkenning. Hiermee kan een ingelezen factuur direct als boekingsvoorstel met meerdere boekingsregels worden aangeboden.

Indien het voor het digitaal fiatteren van de facturen van belang is dat niet alleen de ontvangen factuur wordt aangeboden, maar ook eerder gescande pakbonnen, urenbriefjes of andere prestatiedocumenten, kunnen deze zowel in de boekingsfase als nadien ook in de workflowfase direct worden toegevoegd aan de factuur.

 

FACTUURVERWERKING MET Dynamics AX/Finance & Operations-> CONTROLEREN EN MATCHEN

Naast het coderen van kostenfacturen kunnen inkooporder-gerelateerde facturen direct gematcht worden op openstaande bestellingen en/of ontvangsten in Dynamics AX/ Finance & Operations. Hierbij leest ImageCapture de factuur niet alleen op kopniveau uit, waarbij afgelezen factuurbedragen worden gematcht op de totaalwaarde van ontvangstregels van het inkoopordernummer, maar afhankelijk van de factuur lay-out, leest de software ook de factuurregels uit. Deze worden afgelezen op onder andere artikelnummer, aantal, omschrijving en bruto/netto prijzen. Hierdoor worden bij het matchen van de inkooporder en de factuur verschillen van gefactureerde aantallen en inkoopprijzen direct zichtbaar op regelniveau.

 

Robotic accounting

 

 

 

 

 

 

 

Robotic accounting
Het is mogelijk om facturen volledig geautomatiseerd te laten verwerken in ImageCapture, zonder dat hier menselijke interactie aan te pas komt. Dit kan met behulp van robotic accounting functionaliteit. Deze functionaliteit kan per crediteur of administratie ingesteld worden en bijvoorbeeld gebruikt worden voor inkooporderfacturen. Wanneer deze 100% matchen met de eerder geplaatste bestelling in Dynamics AX/ Finance & Operations, kan de factuur automatisch worden geboekt. Ook UBL facturen kunnen op deze wijze volledig automatisch worden verwerkt, net als de facturen van door u geselecteerde crediteuren. Bijvoorbeeld wanneer facturen maandelijks terugkerende kosten bevatten, of wanneer herkenning van deze facturen altijd 100% is.

Boeken

 

 

 

 

FACTUURVERWERKING MET Dynamics AX/ Finance & Operations-> BOEKEN EN ARCHIVEREN

Na verwerking en codering van de factuur in ImageCapture, wordt de registratie met gekoppeld document in XML-formaat naar een, door de Dynamics AX/ Finance & Operations partner in te richten, import- en verwerkingsfunctionaliteit geëxporteerd. Indien de facturen voor betaalbaarstelling eerst nog digitaal gefiatteerd moeten worden ontvangt ImageCapture een XML-bericht terug, of de registratie succesvol is ingelezen en verwerkt. Raadpleging van het document kan daarmee nadien vanuit alle relevante gezichtspunten in Dynamics AX/ Finance & Operations plaatsvinden.

 

 

Top

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten