Geautomatiseerde factuurverwerking met Dataline MultiPress en ImageCapture

ImageCapture for Invoices is gebruiksvriendelijke scan en herken software voor de geautomatiseerde factuurverwerking met MultiPress, de branche ERP/MIS software voor dynamische drukkerijen en productiebedrijven in aanverwante sectoren. De slimme ImageCapture software automatiseert het volledige proces van verwerken, fiatteren en archiveren van uw aankoopfacturen. ImageCapture for Invoices integreert volledig met de software van Dataline en maakt bij het verwerken van uw facturen gebruik van alle stamgegevens en boekingslogica uit uw administratie zonder dat hiervoor periodieke synchronisatie nodig is. U beheert uw gegevens dus uitsluitend in MultiPress! Verwerkte facturen worden direct gevalideerd en bij gebruik van workflow voor de digitale fiattering van uw inkoopfacturen worden geblokkeerde boekingen aangemaakt in MultiPress met het digitale document als bijlage.

 

De voordelen van factuurverwerking met MultiPress en ImageCapture

  • Volledige integratie met MultiPress
  • Integrale verwerking van papieren, PDF en XML facturen
  • Vergaande herkenning op factuur kop- en regelniveau
  • Matching van aankoopfacturen gerelateerd aan werk derden, materiaal, producten en transport
  • Geen papieren archief meer, documenten zijn direct opvraagbaar vanuit MultiPress
  • Digitale fiattering met ImageCapture Workflow
  • Digitaal archief in ImageCapture

 

Factuurverwerking met MultiPress en ImageCapture

 

Het proces in ImageCapture

 

FACTUURVERWERKING MET MultiPress-> SCANNEN OF INLEZEN

Facturen die per post binnenkomen worden gescand, facturen die per e-mail of e-invoicing binnenkomen worden ingelezen en verwerkt in ImageCapture. In deze fase kunt u vrije velden zoals administratie en boekingsdatum toekennen. Tabellen uit MultiPress worden daartoe direct ingelezen, zonder noodzaak tot bestandsmatige uitwisseling van gegevens.

FACTUURVERWERKING MET MultiPress -> IDENTIFICEREN EN HERKENNEN

Met behulp van OCR herkenning wordt de factuur automatisch gekoppeld aan de juiste crediteur in MultiPress, waarna factuurgegevens op basis van free form herkenning worden uitgelezen. Een van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking met ImageCapture for Invoices is dat het niet nodig is om op voorhand templates aan te maken alvorens deze kunnen worden herkend. ImageCapture herkent niet alleen Nederlandse en Vlaamse factuurgegevens maar ook de gegevens in een groot aantal andere talen. Factuurgegevens die in XML formaat worden aangeleverd kunnen automatisch verwerkt worden zonder dat hier OCR herkenning voor nodig is.

Mocht bij de controle van facturen blijken dat bepaalde factuurgegevens onvoldoende worden ingelezen dan volstaat een eenmalige handeling om de herkenning verder te optimaliseren. ImageCapture herkent niet alleen de factuur- kopgegevens maar biedt ook de mogelijkheid van vergaande herkenning op factuurregelniveau (per crediteur instelbaar).

FACTUURVERWERKING MET MultiPress -> CONTROLEREN EN CODEREN

Door gebruik te maken van alle beschikbare stamgegevens en boekingslogica uit MultiPress, biedt ImageCapture een automatisch boekingsvoorstel aan ter controle en verdere codering van de factuur. Hierbij worden administratieve velden zoals grootboekrekeningen, kostenplaats – en dragers maar ook het boeken op verkooporders en werkmaatschappijen ondersteund.

Voor facturen die regelmatig naar meerdere boekingsregels worden uitgesplitst, biedt geautomatiseerde factuurverwerking met ImageCapture for Invoices het voordeel van regelherkenning. Hiermee kan een ingelezen factuur direct als boekingsvoorstel met meerdere regels worden aangeboden.

 

 

FACTUURVERWERKING MET MultiPress -> CONTROLEREN EN MATCHEN

Naast het coderen van kostenfacturen kunnen aankoopfacturen zoals facturen van werk derden, materiaal, producten en transport, direct gecontroleerd worden op openstaande aankoopbonnen in MultiPress.

 

FACTUURVERWERKING MET MultiPress -> BOEKEN EN ARCHIVEREN

Nadat de facturen zijn gecontroleerd en aangevuld, worden ze digitaal gearchiveerd en worden de boekingen aangemaakt in MultiPress. De facturen kunnen direct worden geraadpleegd vanuit de boeking en via andere invalshoeken in MultiPress. Bij gebruik van digitale fiattering, worden de boekingen geblokkeerd voor betaling.

 

FIATTERING MET IMAGECAPTURE WORKFLOW EN ARCHIEF

Ook de fiattering van uw facturen kan volledig geautomatiseerd worden met ImageCapture Workflow waarbij de software de factuur automatisch koppelt aan de desbetreffende fiatteur(s) en een notificatie verzendt met een link naar de te beoordelen facturen. Meer informatie over de mogelijkheden van ImageCapture Workflow en het digitale archief vindt u op de pagina Workflow met MultiPress.

 

Top

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten