geautomatiseerde declaratieverwerking

Geautomatiseerde declaratieverwerking: de voordelen

Geplaatst: 19 januari 2023

Geautomatiseerde declaratieverwerking met ImageCapture is de oplossing voor organisaties die tijd willen besparen bij het controleren en verwerken van declaraties. Met hulp van ImageCapture, kan je de onkostendeclaraties van medewerkers geautomatiseerd verwerken en goedkeuren. Dit maakt het proces efficiënter en nauwkeuriger, waardoor je tijd kunt besparen en jij jouw focus kunt richten op andere belangrijke taken. Lees verder om te ontdekken hoe ImageCapture jouw organisatie kan helpen efficiënter te werken!

 

Snelheid van geautomatiseerde declaratieverwerking

De snelheid van geautomatiseerde declaratieverwerking is waarschijnlijk het grootste voordeel. Door het automatiseren van de verwerking van declaraties, wordt er veel tijd bespaard. Je hoeft niet langer handmatig declaraties te verwerken, wat een tijdrovend proces kan zijn.

In ImageCapture versnel je het declaratieproces drastisch, waardoor uitbetalingen sneller kunnen plaatsvinden. Dit kan bijvoorbeeld voordelig zijn voor werknemers die snel hun vergoedingen willen ontvangen, of voor bedrijven die snel hun facturen willen betalen. Door de snelheid kan je efficiënter werken en kan je jouw tijd aan andere belangrijke taken besteden.

 

Nauwkeurigheid

Een ander voordeel van geautomatiseerde declaratieverwerking is een aanzienlijke vermindering van de kans op fouten. ImageCapture integreert met jouw boekhoudsysteem en maakt direct gebruik van de aanwezige data om geautomatiseerd een declaratieboeking aan te maken.

Door het proces van indienen, controleren en goedkeuren van declaraties te automatiseren, worden fouten voorkomen en bespaar je kostbare tijd op je administratieve processen.

 

Kostenefficiëntie

Verder, kan geautomatiseerde declaratieverwerking bijdragen aan kostenefficiëntie. Doordat er minder handmatige arbeid nodig is voor de verwerking van declaraties, kan dit leiden tot een vermindering van de kosten.

Handmatige verwerking van declaraties kan tijdrovend zijn, waardoor er meer medewerkers nodig zijn om de werklast te managen. Dit leidt tot hogere arbeidskosten. Geautomatiseerde declaratieverwerking vereenvoudigt het proces, waardoor er minder medewerkers nodig zijn. Dit kan leiden tot een vermindering van de arbeidskosten voor het declaratieproces.

 

Toegang tot real-time gegevens

Geautomatiseerde declaratieverwerking biedt nog een ander voordeel: altijd real-time inzicht in declaraties en uitbetalingen. Dit betekent dat je altijd op de hoogte bent van de status van de declaraties en uitbetalingen.

Volg de status van de declaraties en uitbetalingen eenvoudig, gewoon via jouw ImageCapture omgeving. Je kunt bijvoorbeeld zien welke declaraties zijn ingediend, wie de verantwoordelijke is voor de verwerking, welke stappen er nog moeten worden genomen voor goedkeuring of welke al zijn uitbetaald. Hierdoor ben je in staat snel te reageren op eventuele problemen of vertragingen.

 

Nooit meer een verloren bonnetje

Tot slot, door geautomatiseerde declaratieverwerking hoef je je nooit meer zorgen te maken over verloren bonnetjes. Je maakt een foto van je aankoopbewijs en upload het in ImageCapture. Zo simpel is het. Dit maakt het proces van declareren en verwerken veel gemakkelijker voor jou als indiener.

Geautomatiseerde declaratieverwerking biedt dus veel voordelen voor jouw organisatie. Door de snelheid, nauwkeurigheid, kostenefficiëntie, toegang tot real-time gegevens en nooit meer een verloren bonnetje, kan je de administratie efficiënter laten verlopen.

Meer weten over geautomatiseerde declaratieverwerking?

Bekijk ook het webinar over geautomatiseerde declaratieverwerking. Voor meer informatie over declaratieverwerking kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor nog meer updates; volg ons op LinkedIn en schrijf je in voor de nieuwsbrief!