zelflerende codering

Nieuw! Zelflerende codering vanaf release 9!

Geplaatst: 15 september 2021

Begin september is de major release van onze software beschikbaar gekomen: ImageCapture 9. De nieuwste versie van ImageCapture zit vol met nieuwe features en mooie optimalisaties van bestaande functionaliteiten. Zo is vanaf deze release de functionaliteit zelflerende codering beschikbaar gekomen. Hierdoor wordt het voor gebruikers mogelijk om de herkenning van facturen op regelniveau nog verder te laten verfijnen. 

Dat werkt als volgt: Bij facturen met veel regels, vermeldt een leverancier vaak per factuurregel een referentie. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers op facturen van de telecomprovider, of aan kentekens op de leasenota. Deze referenties kan ImageCapture uit UBL-bestanden overnemen of met behulp van factuurregelherkenning uitlezen. De eerste keer dat de factuur wordt geboekt, selecteer je de kostenplaatsen en/of kostendragers, waarna ImageCapture de relatie tussen de referenties en de kostenplaats en/of drager onthoudt, zodat deze de volgende keer automatisch worden voorgesteld.

 

zelflerende codering

Factuurregelherkenning in ImageCapture

Factuurregelherkenning kan niet alleen worden ingezet voor een snelle verwerking van facturen met veel complexe boekingsregels. Veel van onze gebruikers maken gebruik van regelherkenning voor het matchen van inkoopfacturen met bestellingen of ontvangsten die zijn vastgelegd in de administratie. Zo kan ImageCapture de ontvangen factuur vergelijken met aantallen, prijzen en artikelcodes zoals deze in de bestelling zijn vastgelegd. Verschillen worden hierbij direct zichtbaar op regelniveau. Meer toepassingen van factuurregelherkenning kun je vinden in dit artikel

Benieuwd naar ImageCapture 9.1?

Lees meer over de nieuwe user interface van onze webclient en ontdek bijvoorbeeld alle mogelijkheden om UBL-facturen te verwerken met ImageCapture in het artikel Release ImageCapture 9.1.

Onlangs organiseerden wij ook een webinar waarin de nieuwste mogelijkheden van onze software uitgebreid aan bod gekomen zijn. Ook lichtten wij in dit webinar een klein tipje van de sluier want in release 9.2 komt een nieuwe ImageCapture oplossing beschikbaar: Declaratieverwerking met ImageCapture workflow. Het webinar kun je hier terugkijken.